Nicolae Ciucă: analizăm posibilitatea de a achiziționa o nouă escadrilă de F-16

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat sâmbătă (07.11.2020) că analizează posibilitatea ca, „în perioada imediat următoare”, să fie achiziţionată încă o escadrilă de avioane, care trebuie să fie interoperabile cu cele pe care Armata le are deja, scrie Agerpres, citat de Hotnews.

„Cu certitudine, analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada imediat următoare a încă unei escadrile şi, în funcţie de posibilitatea pe care o putem identifica la cei care doresc să vândă aceste aeronave, vom demara cât se poate de repede acest proces de achiziţie. Un lucru este cât se poate de cert, indiferent de unde vom achiziţiona aceste aeronave, ele trebuie să fie interoperabile cu cele pe care noi le avem deja”, a precizat Ciucă, într-o declaraţie de presă, susţinută împreună cu omologul său portughez, Joăo Titterington Gomes Cravinho, aflat în vizită oficială în România.

El a adăugat că, în acest moment, se află în procesul de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F-16.

„În acest moment, suntem în procesul de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F16, ministrul Cravinho a menţionat faptul că anul viitor va fi recepţionată şi cea de-a 17-a aeronavă. În continuare, urmează ca partea de a declara capabilitate finală, operaţională, să se întâmple în momentul în care toate aeronavele vor trece prin procesul de modernizare şi upgradare. Ca atare, concomitent cu acest proces sunt în analiză posibilităţile şi oportunităţile prin care să continuăm acest proces de dotare a forţelor aeriene române cu avioane F-16”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Cât priveşte avioanele MIG-21, ministrul român al apărării a menţionat că acestea „sunt menţinute în viaţă” pentru că este nevoie de ele pentru apărarea spaţiului aerian.

Sursă foto: realitatea.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Trei militari ruși uciși de un coleg la baza aeriană din Voronej

Tue Nov 10 , 2020
Trei soldaţi au fost împuşcaţi mortal luni (09.11.2020) la o unitate militară din Rusia. Criminalul, un coleg al militarilor a fugit imediat după producerea atrocității, a anunţat armata rusă, citată de Interfax şi AFP, potrivit evz.ro. Conform unui comunicat al serviciului de presă al districtului militar Vest este evocat un […]