Negocierile dintre SUA și Rusia au început cu stângul

1

Rusia a transmis duminică, prin intermediul propriilor agenții de presă că “este dezamăgită” de semnalele de la Washington și Bruxelles, în ajunul discuțiilor de la Geneva. “Statele Unite insistă asupra concesiunilor unilaterale rusești, iar asta nu poate fi un motiv de optimism pentru Moscova”, a declarat adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, pentru agențiile de presă Interfax și RIA.

Acesta s-a referit la declarația de sâmbătă a unui diplomat american, care a spus că Statele Unite și aliații săi sunt pregătiți să discute cu Rusia despre problema Ucrainei și posibilitatea ca fiecare parte să restricționeze și plasarea de rachete în regiune, fără a defini exact ce înseamănă acest lucru.

Rusia a cerut NATO să nu mai suplimenteze fără acordul său trupele și tehnica militară din statele membre nou acceptate după 1997. Oficialul administrației Biden a declarat însă că, în cadrul discuțiilor  “Statele Unite nu sunt dispuse să discute limitele desfășurării trupelor americane sau poziția forțelor SUA în țările NATO din regiune”.

Discuțiile dintre diplomații americani și cei ruși încep luni la Geneva, după mai multe săptămâni de tensiuni provocate de desfășurarea de trupe rusești în apropierea graniței cu Ucraina.

Vineri, pe fondul acestor negocieri, secretearul general al NATO a dat asigurări privind securitatea statelor membre NATO și a respins ferm pretențiile Rusiei, menționând că “trebuie să fim pregătiți și pentru un eșec al diplomației”.

Sursă foto: Capital

One thought on “Negocierile dintre SUA și Rusia au început cu stângul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Summit-ul virtual al CSTO privind situația din Kazahstan este planificat pentru 10 ianuarie

Sun Jan 9 , 2022
Președintele rus Vladimir Putin intenționează să participe luni, 10 ianuarie, la o videoconferință a liderilor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru TASS. „Da, ne pregătim pentru luni”, a spus purtătorul de cuvânt, întrebat dacă Kremlinul a confirmat participarea lui […]