Nave militare ruse și ale unor state membre NATO – exercițiu comun după 10 ani

Marina Rusiei va participa în exerciții comune alături de statele membre NATO pentru prima dată în ultimii 10 ani, potrivit unui anunț al Flotei Mării Negre a Federației Ruse, citat de The Moscow Times.

Exercițiile multinaționale „Aman 2021” vor avea loc în luna februarie în largul coastei Karachi, Pakistan. Pe lângă forțele navale ruse, la operațiuni vor participa nave de luptă din Pakistan, Statele Unite, Marea Britanie, China, Japonia, Turcia, Filipine, Sri Lanka, Indonezia și Malaysia.

Ultima dată când nave ale armatei ruse au operat alături de cele ale NATO a fost în 2011 în timpul exercițiului „Bold Monarch” din largul Spaniei.

În luna septembrie, Valeri Gherasimov, șeful statului major al forțelor armate ruse, a acuzat NATO de întărirea prezenței sale în apropierea granițelor Rusiei.

„Intensificarea activităților SUA și NATO nu are loc în Atlantic sau Caraibe, ci la o distanță de 20-30 de kilometri de granițele Rusiei”, a declarat acesta. Gherasimov a adăugat că rapoartele NATO privind comportamentul agresiv al forțelor armate ruse sunt false.

Un raport NATO publicat mai devreme în cursul acestui an a identificat Rusia drept una din principalele amenințări la adresa statelor membre în următorul deceniu.

Sursă foto: themoscowtimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atacuri cibernetice asupra unor instituții guvernamentale din SUA

Mon Dec 14 , 2020
O grupare de piraterie informatică, susţinută de un guvern străin, a cărui identitate încă nu este cunoscută, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei (Ministerul de Finanţe) al SUA şi din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile. „Guvernul SUA este la curent cu aceste informaţii şi luăm […]