Navalnîi: interdicția impusă de Twitter lui Trump creează un precedent periculos favorabil „dușmanilor libertății de expresie”, inclusiv ai celor din Rusia

Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse și un critic acerb al lui Vladimir Putin, a atacat decizia Twitter de a-l cenzura pe președintele american Donald Trump, scrie Deutsche Welle.

Declarația lui Navalnîi, care a supraviețuit la două tentative de asasinat prin otrăvire, survine după ce Twitter a interzis definitiv accesul lui Trump pe rețeaua sa. Motivul invocat de Twitter, dar și de alte platforme, îl reprezintă evenimentele de la Capitoliu, de miercurea trecută (06.01.2021).

„Consider că interzicerea lui Donald Trump pe Twitter este un act de cenzură inacceptabil”, a scris Navalnîi pe rețeaua de socializare pe care o critică. „Evident, în timpul mandatului său, Trump a scris și a făcut lucruri iresponsabile. Și a plătit pentru asta, nemafiind ales pentru al doilea mandat”, a mai scris Navalnîi.

Opozantul rus a continuat: „Alegerile sunt un proces simplu și competitiv. Poți participa, poți contesta rezultatele, ele sunt supravegheate de milioane de persoane. Interdicția Twitter este decizia unor persoane pe care nu le cunoaștem, după o procedură pe care nu o cunoaștem.”

„În opinia mea, decizia interzicerii lui Trump a fost bazată pe emoții și simpatii politice personale. Nu-mi spuneți că a fost interzis pentru că a încălcat regulile Twitter. Primesc aici amenințări cu moartea zilnic, de mulți ani, și Twitter n-a interzis pe nimeni”, a mai precizat politicianul rus.

Alexei Navalnîi a concluzionat în postarea sa atrăgând atenția asupra faptului că se creează un precedent periculos, care va putea fi exploatat de „dușmanii libertății de expresie, inclusiv de Rusia”.

Sursă foto: bbc.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Israel Aerospace Industries a finalizat livrarea sistemului radar WindGuard către armata SUA

Wed Jan 13 , 2021
Israel Aerospace Industries (IAI) a declarat luni (11.01.2021) că a finalizat transportul a câteva sute de sisteme radar WindGuard către Leonardo DRS Land Systems pentru tancurile Abrams ale armatei SUA, informează Israel Defense. Aproape 400 din sistemele ELM-2133 urmează să fie integrate în tancurile Abrams ale armatei SUA ca parte […]