NATO desfășoară sistemul Patriot în Slovacia pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia (video)

Detașamentul Patriot olandez-german desfășurat la Baza Aeriană Sliač, Slovacia, a fost supus unor exerciții de antrenament pentru a se integra în Sistemul integrat de comandă și control al apărării aeriene și antirachete NATO.

Războiul din Ucraina a arătat că toate țările NATO, în special țările de pe flancul estic al NATO, trebuie să își poată proteja spațiul aerian”, se arată în comunicatul de presă al NATO.

Sursă: YouTube/ NATO

Invazia Ucrainei de către Rusia a schimbat fața securității europene și a subliniat necesitatea ca forțe pregătite pentru luptă să se poată desfășura cu viteză pe teritoriul NATO.

Diferiți aliați NATO își aduc expertiza respectivă pentru a consolida postura de descurajare și apărare a Alianței. O Forță operativă de apărare aeriană și antirachetă olandez-germană a desfășurat sisteme de rachete sol-aer Patriot lângă Baza Aeriană Sliač, Slovacia, în aprilie, pentru a consolida capacitățile de apărare de pe flancul estic al NATO.

Sistemele Patriot vor contribui la Sistemul integrat de apărare antiaeriană și antirachetă NATO (NATINAMDS), o rețea de senzori interconectați, mijloace de comandă și control și arme. Aceste sisteme defensive la sol vor consolida capacitatea NATO de a proteja teritoriul NATO împotriva oricărei amenințări și atacuri aeriene și cu rachete.

Sistemul permite NATO să asigure vigilență continuă în spațiul aerian al NATO.

Sursă foto:  Hepta.ro

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Germania își îndreaptă atenția către Africa, este interesată de proiecte comune cu Senegal privind gazele naturale

Mon May 23 , 2022
Germania este interesată de proiecte comune cu Senegal privind gazele naturale, a anunțat cancelarul Olaf Scholz în timpul primului său turneu african. Germania dorește să se implice alături de Senegal în proiecte din domeniul gazelor naturale și al energiei regenerabile, a declarat duminică cancelarul Olaf Scholz în timpul primei sale […]