Nancy Pelosi declară că a venit cu intenţii paşnice în Asia

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a sosit marţi seară în Taiwan, a declarat miercuri că a venit cu intenţii paşnice în regiune, în contextul în care vizita sa a înfuriat Beijingul, transmite Agerpres.

“Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune”, a declarat Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a sosit la Taipei la bordul unui avion militar american. Vizita sa, care nu fusese anunţată oficial, dar care a făcut obiectul unor speculaţii intense de câteva zile, a determinat imediat reacţii din partea Beijingului.

La sosirea înaltului oficial american la Taipei, ministerul chinez de externe a denunţat “o încălcare gravă” a angajamentelor americane faţă de China, care “subminează grav pacea şi stabilitatea regionale”.

Potrivit Reuters, preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA urmează să se întâlnească cu preşedinta Taiwanului, precum şi cu activişti pentru drepturile omului.

Sursă foto: Reuters

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata chineză a înconjurat Taiwanul, pentru a-i asigura lui Xi „moștenirea unificării”

Thu Aug 4 , 2022
Avioane de război chineze au intrat în zona de apărare aeriană a Taiwanului, la scurt timp după ce Nancy Pelosi a plecat dintr-o vizită diplomatică care a înfuriat Beijingul și a atras amenințări de represalii militare, anunță Newsweek.ro 27 de avioane au intrat în zonă, în contextul unor jocuri de […]