Moment istoric în lumea armamentului: Israelul a doborât o dronă cu ajutorul noului sistem laser (video)

Industria de apărare și armata israeliană au lansat noi imagini care arată o nouă serie de teste ale noului sistem laser.

The Jerusalem Post a anunțat că demonstrația a fost efectuată de către Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării (DDR&D, sau MAFAT în ebraică) și Rafael Advanced Defense Systems.

În timpul testelor, care au fost efectuate în ultimele săptămâni în sudul Israelului, sistemul a interceptat cu precizie vehicule aeriene fără pilot (UAV), mortare, rachete și rachete antitanc în diferite scenarii.

Ne aflăm într-un moment istoric în lumea armamentului”, a spus Brig. Gen. Yaniv Rotem, șeful administrației de dezvoltare a armelor din Ministerul Apărării, care a dezvoltat sistemul alături de Rafael și Elbit. „Pentru prima dată, o armă energetică chiar funcționează.”

Misiunea noastră a fost clară: să arătăm că funcționează cu toate criteriile pe care le-am stabilit”, a spus Rotem, adăugând că seria de experimente a permis Israelului să intre într-o „eră cu totul nouă” a sistemelor de arme bazate pe energie.

Nimeni în lume nu a demonstrat astfel de capacități. Statul Israel este primul care a efectuat o tentativă de tragere reală. Ne aflăm într-o epocă a noilor tipuri de arme – arme bazate pe energie. Suntem acolo”, a spus el.

Ministrul Apărării Benny Gantz a declarat că Israelul a devenit una dintre primele țări care a reușit să dezvolte o tehnologie laser puternică la standarde operaționale, care poate efectua interceptări în scenarii operaționale.

Armele bazate pe energie cu un laser puternic sunt, după părerea mea, o schimbare foarte importantă a jocului”, a spus Gantz, adăugând că sistemul „va contribui la negarea capacităților inamice critice în toate arenele”.

În timp ce Gantz a spus că va mai dura timp până să fie pe deplin operațional „pentru prima dată, un sistem laser puternic a interceptat ținte îndepărtate. Această realizare se datorează inovației israeliene, instituției de apărare și industriilor care s-au unit pentru a oferi o umbrelă de securitate pentru cetățenii Israelului.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ministerul Apărării suspendă toate zborurile militare cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza creșterii numărului de accidente și defecțiuni

Fri Apr 15 , 2022
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, activitățile de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost suspendate, începând de vineri, 15 aprilie. Ministerul transmite că măsura a fost luată având în vedere “incidența considerabilă […]