Modificările la Legea veteranilor din teatrele de operații au trecut de Parlament

Modificările la  Legea 168/ 2020 care privesc extindera dreptului la indemnizație lunară și la categoria veteranilor din teatrele de operații care își încetează ”raporturile de muncă sau serviciu”, precum și abrogarea condiționării la acordarea indemnizațiilor pentru urmașii veteranilor morți în misiuni și operațiuni au primit vot final favorabil marți, în sesiunea de vot.

Din  289 de voturi pentru, 285 de deputați au votat pentru modificările legii.

Conform acestora, dreptul la indemnizația lunară neimpozabilă pentru veteranii din teatrele de operații se extinde și la categoria celor care își încetează ”raporturile de muncă sau serviciu”. Până acum, de indemnizația lunară în valoare de 1000 de lei beneficiau veteranii din teatrele de operații după trecerea în rezervă sau retragere.

Anterior, luni, a fost dat și un vot pozitiv pe articole. Camera Deputaților este decizională decizională, legea va merge la promulgare. Ultimele modificări la Legea 168/ 2020 au fost de două ori pe ordinea de zi a Camerei.

De asemenea, s-a abrogat și condiționarea la acordarea indemnizațiilor pentru urmașii veteranilor morți în misiuni și operațiuni.

Astfel, indemnizația lunară, care este egală cu câștigul salarial mediu brut, se va acorda pentru toți urmașii personalului participant decedat în urma participării la acțiuni militare, misiuni și operații, indiferent de numărul acestora.

Prevederea după care beneficiari sunt doar cei care realizează venituri lunare mai mici de 50% din câștigul salarial mediu brut s-a abrogat.

Sursă foto: rumaniamilitary.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Grupul Wagner - armata secretă a Rusiei - în atenția experților Organizației Națiunilor Unite

Thu Oct 28 , 2021
Experții ONU au cerut miercuri Republicii Centrafricane (RCA)  să întrerupă legăturile cu grupul rus Wagner, acuzând forțele private de securitate de hărțuire violentă, intimidare și abuz sexual. Personalul Wagner, care lucrează îndeaproape cu armata și poliția din RCA, a hărțuit trupele de menținere a păcii, jurnaliștii, lucrătorii umanitari și minoritățile, […]