MIT a destructurat o reţea de spionaj a Mossadului

1

Autorităţile turce au reținut 15 persoane suspectate că ar fi colaboratori ai Serviciului israelian de informaţii Mossad care acţionau pe teritoriul Turciei, anunță cotidianul turc Sabah

S-a stabilit că membrii rețelei de spioni Mossad au primit ordine și au fost instruiți de reprezentanți ai serviciului secret israelian în diferite orașe din Europa și Africa, în special în București, Zagreb, Zurich și Nairobi.

Potrivit oficialilor de la Ankara, aproximativ 200 de agenţi ai Serviciului Naţional de Informaţii (MIT) au supravegheat timp de un an reţeaua de colaboratori ai Mossad. Cei 15 suspecţi acuzaţi de colaborare cu Mossad au fost arestaţi în cursul unei operaţiuni desfăşurate pe 7 octombrie, informează presa turcă.

Autorităţile turce susţin că agenţii de spionaj, de etnie arabă, acţionau în grupuri de către trei, în cinci celule separate, și avea ca atribuții principale monitorizarea studenţilor străini, colectarea de informații biografice despre cetățenii turci și stabilirea facilităților acordate de autoritățile turce cetățenilor palestinieni.

Membrii rețelei au transmis informațiile către Mossad, în schimbul cărora ar fi obținut zeci de mii de euro și dolari, plata fiind efectuată direct prin serviciile Western Union și Moneygram ori în monede virtuale (Bitcoin).

Rețeau a folosit aplicația „Protonmail” pentru a trimite informațiile obținute către oficialii Mossad din străinătate. S-a aflat că fișierele Word create în această aplicație au fost criptate.

Autorităţile turce consideră secretă operaţiunea, astfel că informaţiile au fost dezvăluite de oficiali de la Ankara sub protecţia anonimatului.

Sursă foto: Sabah

Redactia

One thought on “MIT a destructurat o reţea de spionaj a Mossadului

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

SUA vor apăra Taiwanul în cazul unui atac al Chinei

Fri Oct 22 , 2021
Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat joi că Statele Unite sunt pregătite să apere militar Taiwanul în cazul unui atac al Chinei care consideră că insula face parte din teritoriul său, notează AFP, citată de Agerpres. „Da, avem un angajament în acest sens”, a declarat Joe Biden Viitorul ambasador SUA […]