Misiune de transport aerian a Armatei: furnizare de măști și recuperarea echipei medicale din Italia

Într-un comunicat al MApN, se arată că o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă (25.04.2020), de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Milano pentru transportul în Italia a 90 mii de măști de protecție tip FFP 2.

„Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane € semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO”, se indică în comunicat.

La întoarcere, aeronava va aduce în țară echipa de medici și asistenți care a participat în Italia, în perioada 07.04 – 24.04.2020, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

MApN mai preciezează că echipa medicală din România, formată din medici și asistenți, a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, ce a avut drept misiune, alături de autoritățile italiene, integrarea echipei românești în sistemul medical din peninsulă.

Sursă foto: planespotters.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Nou focar de COVID-19 pe un vas al forțelor navale ale SUA

Mon Apr 27 , 2020
33 de marinari de la bordul USS Kidd (DDG-100), distrugător din clasa Arleigh Burke, au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Marina americană a mai precizat că doi marinari au fost evacuați la țărm, fiind preluați de o echipă medicală. Nava de asalt amfibie din clasa Wasp a forțelor navale americane, […]