Ministrul rus al industriei și comerțului: a început producția tancului T-14 „Armata”

Potrivit unei declarații oferite luni (03.08.2020) de Denis Manturov, ministrul industriei și comerțului, a început producția de tancuri și vehicule de luptă bazate pe cea mai recentă platformă de luptă „Armata”, informează TASS.

Întrebat dacă a început producția acestor vehicule blindate, oficialul rus a răspuns: „Da, lucrările sunt în desfășurare”.

Ministrul adjunct al apărării din Rusia, Alexei Krivoruchko, a anunțat în august 2018 că a fost semnat un contract pentru 132 de tancuri T-14 și vehicule de luptă pentru infanterie T-15, bazate pe platforma de luptă „Armata”. Livrarea de tancuri Armata produse în serie pentru trupele ruse nu a început încă. Denis Manturov a declarat în luna aprilie a acestui an că trupele vor primi primele tancuri Armata în 2021.

„Armata” este o platformă standardizată, care servește ca bază pentru dezvoltarea unui tanc principal de luptă, a unui vehicul de luptă pentru infanterie, a unui transportor blindat și a altor vehicule blindate.

Tancul T-14 dezvoltat pe platforma „Armata” a fost arătat publicului pentru prima dată cu ocazia paradei de Ziua Victoriei din Piața Roșie, în 2015. Noul vehicul de luptă are echipament complet digitalizat, o turelă ce nu necesită operator și o capsulă izolată blindată pentru echipaj.

Gigantul industriei de armament din Rusia – Rosoboronexport a anunțat anterior că o demonstrație pentru potențialii clienți va fi realizată cu ocazia expoziției internaționale de armament „Armata 2020”, în august 2020 – pentru tancul T-14 și vehiculul de luptă pentru infanterie T-15.

Se pare că dezvoltatorii T-14 ar fi rezolvat problemele cu motoarele și imaginile termice, a spus Manturov. „Da, problemele atât cu motoarele, cât și cu aparatele termice au fost rezolvate. Motorul generează parametrii și caracteristicile tehnice care au fost stabilite în specificațiile de performanță la proiectarea sa”, a spus acesta.

Rusia pregătește și vehicule dezvoltate pe platforma „Armata” pentru export. După cum a spus Denis Manturov în aprilie, Rusia intenționează să înceapă lucrul cu clienții străini în 2021 și a primit deja mai multe solicitări. Rezervorul a fost deja testat în Siria.

Sursă foto: defpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Exercițiu al Forțelor Navale Române alături de partenerii din Bulgaria și SUA

Tue Aug 4 , 2020
La data de 03.08.2020, în portul militar Constanța, a avut loc ceremonia de deschidere a celei de XI-a ediții a Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership Mine Countermeasure Dive 2020” (EP MCM DIVE 20). La exercițiul ce se va desfășura în perioada 03-07.08.2020 vor participa aproximativ 200 de marinari militari din România, […]