Ministrul rus al apărării: Direcția strategică occidentală – cea mai mare amenințare pentru Rusia

Direcția occidentală reprezintă cea mai mare amenințare pentru securitatea Rusiei, a declarat miercuri (20.05.2020) ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, scrie TASS.

„Direcția strategică occidentală continuă să reprezinte cea mai mare amenințare pentru securitatea militară a Rusiei”, a declarat Shoigu în cadrul ședinței consiliului de administrație al ministerului.

Ministerul Apărării de la Moscova încearcă să implementeze un set de măsuri în conformitate cu planul activității sale în perioada 2019-2025 pentru neutralizarea amenințărilor emergente, a subliniat oficialul rus.

În 2020, 28 de măsuri organizatorice sunt planificate în districtul militar occidental al Rusiei pentru îmbunătățirea structurii de luptă a trupelor. Aceste măsuri sunt sincronizate cu livrarea de arme avansate, a mai spus șeful apărării.

Serghei Shoigu a mai precizat că armata rusă a efectuat peste 320 de măsuri de instruire operațională și de luptă și peste 30 de exerciții, de la începutul anului și până în prezent, pentru a ridica nivelul profesional al personalului și al centrelor de comandă militară.

„Astăzi, principalele eforturi ale comandamentului districtului occidental vizează pregătirea exercițiilor de comandă și personal cu grupările Flotei Baltice și ale Armatei a 6-a”, a declarat ministrul rus, subliniind că exercițiile au doar un caracter defensiv.

Sursă foto: thebarentsobserver.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

MApN intenționează să modernizeze 10 aeronave IAR-99

Thu May 21 , 2020
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, Direcția Generală pentru Armamente din cadrul MApN a transmis miercuri (20.05.2020) către Avioane Craiova S.A., invitația de participare la procedura de atribuire pentru un contract ce prevede modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard la configurația IAR-99 SM. „Prin lansarea invitației de participare către […]