Ministrul israelian al apărării: vom sista exportul de combustibil către Gaza

Israelul a anunțat joi (13.08.2020) că nu va mai livra combustibil în Fâșia Gaza, ca urmare a numeroaselor atacuri cu baloane incendiare lansate din această zonă, informează Reuters.

Palestinieni din teritoriul controlat de gruparea teroristă Hamas au lansat în ultimele zile zeci de baloane încărcate cu materiale incendiare, în încercarea de a pune presiune pe autoritățile israeliene pentru a renunța la blocada impusă asupra enclavei și pentru a putea relansa o serie de proiecte economice, arată sursa citată.

În primă instanță autoritățile israeliene au răspuns prin închiderea pricipalului punct de tranzit a mărfurilor în Gaza, excepție făcând ajutoarele umanitare esențiale și combustibilul, și lansând atacuri asupra instalațiilor militare ale Hamas.

După escaladarea atacurilor cu baloane incendiare executate de palestinieni la graniță, ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a ordonat blocarea importurilor de petrol în Gaza.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, a calificat măsura drept un „act de agresiune grav” care „urmărește să înrăutățească criza prin care trece poporul nostru datorită blocadei fâșiei”.

Rezidenții din Gaza primesc în prezent șase ore de electricitate urmate de o tăiere a curentului electric timp de 10 ore.

Sursă foto: reuters.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Noi sisteme de comunicații pentru bombardierele ruse

Thu Aug 13 , 2020
Bombardierele strategice modernizate Tu-160M2 și Tu-22M3M ale forțelor aeriene ruse vor primi noi sisteme de comunicații bazate pe platforma celor folosite la aeronavele de luptă Su-57, a precizat biroul de presă al Grupului Ruselectronics (parte a companiei de stat Rostec), potrivit TASS. „Sistemul a fost dezvoltat folosind platforma de comunicații […]