Ministerul rus al Apărării susține că o parte din trupele de la granița cu Ucraina vor fi retrase

Ministerul rus al Apărării anunţă că o parte din trupele poziţionate la graniţa cu Ucraina se întorc la bazele lor, după încheierea unor exerciţii militare, relatează BBC.

Unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor” a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a adăugat el.

Practic toate districtele militare, flotele și forțele aeriene iau parte la exerciții”, a spus Konașenkov.

„O serie de exerciții navale care implică nave de suprafață, submarine și aviație se desfășoară în zonele importante din punct de vedere operațional”, a mai precizat oficialul rus.

Dar exercițiile la scară largă în toată țara continuă, adaugă Interfax.

Până pe 20 februarie, Rusia are programate exerciții militare alături de Belarus. Anterior, analiștii au estimat că aceasta ar putea fi perioada în care ar avea loc o invazie, având în vedere ampla mobilizare de forțe.

Rusia a trimis în ultimele luni peste o sută de mii de trupe și echipamente militare în districtele din apropierea graniței cu Ucraina, demers ce a stârnit temeri cu privire la o posibilă invazie, presa internațională afirmând că 16 februarie este ziua în care Rusia ar putea intra pe teritoriul Ucrainei. Tot astăzi, cancelarul german Olaf Scholz se va deplasa la Moscova pentru a se întâlni cu președintele Putin.

Sursă foto: Russian Defence Ministry

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Duma de Stat îi cere lui Vladimir Putin să recunoască regiunile separatiste Donețk și Luhansk

Tue Feb 15 , 2022
Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse, a votat o rezoluție de recunoaștere a independenței celor două autoproclamate republici populare, anunță Euronews. Viaceslav Volodin, președintele Dumei, a declarat înaintea votului că această chestiune este “extrem de importantă și are mize mari. Washingtonul alimentează tensiunile și furnizează arme Ucrainei, […]