Mini-drone, exoschelete și roboți de sprijin – noua generație a echipamentului de luptă hi-tech care va fi disponibilă din 2025 pentru militarii ruși

Drone de atac de mici dimensiuni, precum și roboți și exoschelete vor fi integrate cu echipamentul din noua generație a militarilor ruși, a precizat șeful forțelor terestre ale Federației Ruse, generalul Oleg Salyukov, într-un interviu pentru Rossiiskaya Gazeta, informează TASS.

„Unul dintre proiectele actuale de cercetare-dezvoltare, desfășurat la cererea comandamentului forțelor terestre, are în vedere crearea unei unelte de luptă de nouă generație care să încorporeze elemente care să sporească abilitățile fizice ale personalului, precum și integrarea de roboți de luptă și de sprijin, dar și de drone de recunoaștere și de atac de clasă mică și mini”, a spus generalul Salyukov.

Anterior, compania rusă Rostec a spus că noua generație de echipament de luptă Sotnik, dezvoltată de unul dintre subsidiarele sale – Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Ingineria Dispozitivelor de Precizie (TasNIItochMash) – va încorpora micro-drone, conectate cu un sistem de comandă automată la nivel tactic. Imaginile de pe camerele sale vor fi proiectate pe viziera sau pe ochelarii de protecție ai căștii. Cu toate acestea, Rostec nu a spus nimic despre planurile de integrare a dronelor de atac cu echipamentul de luptă de nouă generație.

Cercetarea și dezvoltarea pentru noua generație de echipamente va dura din 2020 până în 2023. În 2025, Sotnik este programat să înlocuiască Ratnik. Echipamentul de luptă Sotnik va fi alcătuit din muniții și arme de foc complet noi, cizme rezistente la mine, un costum termic special care îl face pe soldat invizibil pentru senzorii cu infraroșu și un costum antiradar. Comenzile, hărțile terenului și alte informații esențiale vor fi afișate pe ochelarii electronici.

În plus, un material cromogen electroactiv, capabil să-și schimbe culoarea în conformitate cu culoarea terenului și a mediului, va garanta parametri de camuflaj excelenți.

Sursă foto: overtdefense.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Carta Albă a Apărării 2020 a fost aprobată de Guvern

Fri Oct 2 , 2020
În ședința de Guvern din seara zilei de joi (01.10.2020), a fost adoptată Carta Albă a Apărării 2020 (CAA) – principalul document programatic prin care este pusă în aplicare Strategia Națională de Apărare a Țării 2020-2024. Documentul pune accent pe noile concepte care au apărut sau au cunoscut evoluții semnificative […]