Militarii români salvează imaginea Uniunii Europene

România a oferit o soluție la nivelul Uniunii Europene privind operațiunea militară din Bosnia, afectată de Brexit, scrie Politico, citat de Hotnews. Surse diplomatice române au precizat că Bucureștiul e dispus să pună la dispoziție 134 de militari care să ia locul britanicilor în forțele de menținere a păcii.

Operațiunea militară denumită „ALTHEA” a fost lansată în 2004. În prezent în jur de 600 de militari fac parte din misiunea de menținere a păcii, însă, înainte de Brexit, câteva sute dintre aceștia erau asigurați de Londra. Potrivit surselor diplomatice, până acum nu a fost găsită o soluție privind înlocuirea trupelor britanice.

Politico scrie că România a salvat situația, oferindu-se să pună la dispoziție o companie de infanterie. „Am arătat intenția noastră de a oferi o companie de infanterie (constând în 134 de militari) pentru rezerva strategică Althea”, a precizat un diplomat român corespondentului Politico. În acest fel, România își propune să contribuie la eforturile UE de a limita efectele retragerii Regatului Unit.

Poate că nu acoperă întregul gol rămas, dar în contextul în care UE încearcă să își consolideze profilul de furnizor de securitate și îi place să vorbească despre „autonomie strategică”, 134 de soldați te pot salva de la ridicol, comentează publicația citată.

Sursă foto: thepeacekeeper.blog

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Militari ai Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” se vor alătura Grupului de Luptă din Polonia

Fri Feb 26 , 2021
Detaşamentul de Apărare Antiaeriană (Det.Ap.A.A.) structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „MILCOV” din Focşani, urmează să se alăture eforturilor Grupului de Luptă din Polonia, în cadrul rotaţiei a IX-a naţionale, începând cu luna aprilie, pentru asigurarea prezenţei înaintate consolidate pe flancul Nord – Estic al Alianţei, se arată pe […]