Militanții pro-ruși au dislocat mai multe tancuri în apropierea pozițiilor de front ale armatei ucrainene

Militanții susținuți de ruși au desfășurat 275 de vehicule de luptă suplimentare, inclusiv tancuri de luptă și sisteme de artilerie, mai aproape de pozițiile de front ale armatei ucrainene din estul țării devastat de război, potrivit biroului de presă al Operațiunii Forțelor Comunale, anunță Defence Blog.

„În ultimele 24 de ore, alte 275 de vehicule de luptă ale forțelor militare pro-ruse, care au fost staționate cu încălcarea Acordurilor de la Minsk (acorduri care urmăreau să pună capăt războiului din regiunea Donbas din Ucraina), au fost identificate în apropierea pozițiilor armatelor”, se spune în comunicatul de presă.

Biroului de presă al Operațiunii Forțelor Comunale a furnizat lista completă a echipamentelor militare pro-ruse depistate că încalcă Acordurile de la Minsk:

În zona „corp de armată 1”, un total de 37 echipamente militare:

• în zona NOVOSELIVKA (31 km de linia frontului) – tancuri de tip necunoscut (7 unități);

• în zona TERNOVE (57 km de linia frontului) – tancuri de tip necunoscut (7 unități); sisteme de artilerie (9 unități), vehicule blindate (14 unități).

În zona „corp de armată 2”, 238 de unități echipamente militare:

• lângă BUGAIVKA (37 km de linia frontului) – obuziere autopropulsate 2S1 „Gvosdika” de 122 mm (14 unități), obuziere D-30 de 122 mm (12 unități); Tancuri T-72 (1 unitate), tancuri T-64 (13 unități)

• lângă SADOVYY (57 km de linia frontului) – obuziere remorcate (6 unități);

• lângă SHYMSHYNIVKA (27 km de linia frontului) – tancuri de tip necunoscut (10 unități);

• lângă MIUSYNSK (62 km de linia frontului) – sisteme de artilerie (15 unități), obuziere remorcate (10 unități), tancuri de tip necunoscut (19 unități).

De asemenea, potrivit biroului de presă activitatea Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în teritoriile ocupate temporar a fost pusă în pericol de forțele armate ale Federației Ruse, care au tras focuri de arme de calibru mic asupra unei drone a OSCE care monitoriza zona din  apropiere de VASYLIVKA

De asemenea, mai multe drone ale OSCE au fost afectate de interferențe GPS în timpul zborurilor peste zonele din apropierea VASYLIVKA, KASHTANOVE și KALINOVE.

Sursă foto: Associated Press

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia și Belarus vor organiza exerciții militare comune în februarie

Tue Jan 18 , 2022
Exercițiile militare comune care implică forțele ruse și belaruse din fosta republică sovietică Belarus se vor desfășura în perioada 10-20 februarie, a anunțat marți Ministerul bielorus al Apărării, relatează Reuters. Rusia și Belarus vor repeta respingerea unui atac extern atunci când vor organiza exerciții militare comune în Belarus luna viitoare, […]