Mercenarii sirieni merg la război alături de trupele ruse pentru a fugi apoi în UE

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev a transmis că o parte din mercenarii sirieni consideră participarea la războiul din Ucraina de partea Rusiei ca fiind o șansă pentru dezertare și migrație ilegală în țările membre ale Uniunii Europene, relatează ziarul Ukrainska Pravda, citat de Rador.

Recent, peste 30 de luptători plecaţi din Rusia au ajuns la baza militară Khmeimim, după ce au fost răniți în luptele împotriva apărătorilor Ucrainei. Acest lucru a afectat în mod negativ moralul altor mercenari și a dus la refuzul unora dintre ei de a participa la ostilități. Au existat chiar și cazuri de automutilare în rândul luptătorilor sirieni. Unii dintre mercenari consideră plecarea în Rusia și Belarus drept o șansă pentru dezertare și migrație ilegală în țările UE”,  a anunțat scris serviciul de informații al armatei ucrainene pe Telegram.

Potrivit instituţiei, comanda bazei militare ruse Khmeimim din Siria a primit instrucțiuni să trimită zilnic până la 300 de mercenari în Ucraina. Pe 15 martie, 150 de mercenari au fost deja trimiși în Rusia pentru a lua parte la ostilitățile împotriva Ucrainei.

Potrivit informațiilor obţinute de serviciul de spionaj al armatei ucrainene, în viitorul apropiat, este planificat un transfer de arme, echipamente militare și a alte resurse din Siria în Rusia și în Belarus, pentru a dota trupele invadatoare care luptă în Ucraina.

Președintele sirian, Bashar al-Assad, a promis deja că va oferi Rusiei 40.000 de luptători pentru războiul din Ucraina. În cadrul recrutării, mercenarilor li s-a promis că vor executa exclusiv misiuni similare celor din poliție, pentru a restabili ordinea în teritoriile ocupate.

Ulterior, însă, printre mercenari au început să se răspândească informaţii că vor lua parte la ostilitățile împotriva armatei ucrainene, iar acest lucru a redus semnificativ „moralul” sirienilor.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia surprinsă de ferocitatea rezistenței ucrainene

Sat Mar 19 , 2022
Ministerul Apărării din Marea Britanie a transmis, sâmbătă, că ruşii au fost „surprinşi de amploarea şi ferocitatea rezistenţei ucrainene”, iar Kremlinul „nu a reuşit până acum să-şi atingă obiectivele iniţiale”, transmite CNN. Rezistenţa ucraineană În cea mai recentă actualizare a informaţiilor, Ministerul Apărării din Regatul Unit spune că Rusia a […]