Marina SUA a început modernizarea distrugătoarelor din clasa Arleigh Burke

Marina SUA a început să construiască o versiune actualizată a distrugătorului cu rachete ghidate (DDG) 51 din clasa Arleigh Burke. Potrivit declarației forțelor navale ale SUA, viitorul Jack H. Lucas DDG 125 va fi prima navă din clasa sa construită în configurația Flight III, explică The Defense Post.

Divizia de construcții navale a Huntington Ingalls Industries construiește nava în Pascagoula, Mississippi.

Cea mai mare parte a modernizării va viza echiparea cu radarul de apărare aeriană și antirachetă AN/SPY-6 (V) 1 Raytheon Missiles & Defense, permițând, astfel, distrugătorului să detecteze și să urmărească mai bine amenințările aeriene, cum ar fi rachetele balistice și de croaziera, potrivit USNI News.

Noua navă va avea, de asemenea, noi generatoare de tip Rolls Royce de 4 megawați, în locul celor trei generatoare produse tot de Rolls Royce, dar de 3 megawați.

„Navele Flight III vor oferi capacitate de apărare antiaeriană integrată […] cu o rază de detecție și capacitate de urmărire semnificativ mai mare”, a explicat managerul e program DDG 51 Arleigh Bukre, cpt. Seth Miller.

Marina SUA operează în prezent 69 de distrugătoare din clasa Arleigh Burke, cu încă 20 finalizate și 11 nave în diferite etape de construcție. Primul distrugător al clasei s-a alăturat serviciului naval în 1991.

Sursă foto: seaforces.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Investigație americană privind posibile scurgeri radioactive la o centrală nucleară chineză

Mon Jun 14 , 2021
Guvernul american a demarat o investigație săptămâna trecută privind o posibilă scurgere de la o centrală nucleară din China după ce o companie franceză care ajută la operarea ei a avertizat cu privire la o „amenințare radiologică iminentă”, relatează CNN, citat de Hotnews. Compania a acuzat, de asemenea, că autoritățile […]