Marina rusă – exercițiu cu lansare de torpile în Marea Neagră

Exerciții militare cu utilizare de torpile au fost efectuate de submarinele diesel-electrice Kolpino și Rostov-pe-Don în Marea Neagră, a raportat sâmbătă (23.05.2020) serviciul de presă al Flotei Mării Negre a Federației Ruse, citat de bulgarianmilitary.com.

„Echipajele submarinelor Rostov-pe-Don și Kolpino ale Flotei Mării Negre au efectuat trageri cu torpile din poziție subacvatică”, a precizat serviciul de presă. Rolul țintei l-a jucat un vas de raid din cadrul forțelor navale ruse.

Submarinele polivalente ruse B-237 Rostov-pe-Don și B-271 Kolpino sunt a doua, respectiv a șasea navă a proiectului 636.6 Varshavyanka. Acestea mai sunt echipate cu rachete și arme anti-aeriene.

Cu două zile înainte de acest exercițiu, la 21.05.2020, alte nave ale Flotei Mării Negre – fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen, au efectuat exerciții prin care au executat focuri de artilerie asupra unor ținte de pe coastă din zona de antrenament, în apropiere de Opuk, Crimeea.

Sursă foto: militaryaerospace.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Armata poloneză vizează dezvoltarea de noi proiecte spațiale

Sun May 24 , 2020
Ministerul apărării din Polonia va numi un responsabil special plenipotențiar ce va avea în atribuții elaborarea și implementarea noii strategii pentru operațiuni în spațiu, arată Milmag. Acesta va fi numit de către ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, și va ca sarcină să prezinte șefului Statului Major General al forțelor […]