Marea Britanie și Franța lansează programul pentru dezvoltarea viitorului sistem de rachetă antinavă

Marea Britanie și Franța au confirmat lansarea etapei de pregătire pentru programul Future Cruise/Anti-Ship Weapon (FC/ASW). Acordul guvernamental și contractele asociate au fost semnate de Direcția Generală pentru Armament din Franța (DGA) și de Defense Equipment&Support din Marea Britanie (DE&S), se precizează într-un comunicat transmis GeoDef.

Eric Beranger, CEO MBDA: „Programul FC/ASW este un exemplu al performanței modelului integrat „One MBDA”. Combinând tehnologia, capacitatea industrială și finanțarea transfrontalieră, putem oferi capabilități suverane unice și avansate. După încheierea fazei de concept a programului FC/ASW, lansarea etapei de pregătire este dovada încrederii celor două țări în MBDA. Proiectul va beneficia de expertiza Centrelor noastre de Excelență din Franța și Marea Britanie. Consolidarea portofoliului MBDA va permite companiei să ofere forțelor armate o soluție de ultimă generație, adaptată nevoilor operaționale existente sau viitoare”.

Această etapă de pregătire se va concentra pe dezvoltarea coordonată a unui program pentru arme antinavă de ultimă generație. Vor fi evaluate două concepte complementare de rachetă, care trebuie să îndeplinească cerințele Franței și Marii Britanii și care vor oferi o soluție inovatoare pentru a contracara amenințările terestre și maritime și sistemele aeriene, la distanțe foarte mari și în medii de luptă din ce în ce mai aglomerate.

Programul FC/ASW va completa portofoliul MBDA de produse, care sunt dezvoltate continuu pentru a se adapta noilor amenințări, se mai arată în comunicat.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Zelenski cere ca Ucraina să fie primită în UE. „Soldații noștri luptă pentru toată Europa”

Mon Feb 28 , 2022
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență. El spune că soldații ucraineni nu luptă doar pentru țara lor, invadată de Rusia, ci pentru toată Europa, anunță Digi24. „Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. […]