Marea Britanie impune sancțiuni împotriva ofițerilor ruși suspectați că au complotat pentru otrăvirea lui Navalnîi

Regatul Unit a publicat, vineri (20.08.2021), detalii despre sancţiunile adoptate împotriva a şapte indivizi despre care susţine că sunt agenţi operativi ai serviciilor ruse de informaţii ruse, suspecţi de implicare în otrăvirea opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Navalnîi a fost transportat cu un avion medical în Germania pentru tratament după ce a fost otrăvit pe 20 august anul trecut în Siberia cu ceea ce experţii au concluzionat că a fost un agent neurotoxic militar. Moscova a respins concluziile acestor experţi şi a acuzat Occidentul de o campanie de denigrare.

Navalnîi a fost încarcerat pentru încălcarea termenilor eliberării condiţionate, într-un dosar despre care el afirmă că este unul politic, atunci când a revenit în Rusia, la începutul acestui an.

O versiune actualizată a listei sancţiunilor britanice publicată pe site-ul guvernului în ziua în care se împlineşte un an de la otrăvirea lui Navalnîi include şapte noi nume, precum şi justificarea pentru îngheţarea activelor de pe teritoriul său ale celor în cauză.

Documentul îi menţionează pe Aleksei Aleksandrov, Vladimir Paniaev, Ivan Osipov, Vladimir Bogdanov, Kiril Vasiliev, Stanislav Makşakov şi Aleksei Sedov.

„Aleksandrov era agent operativ al unităţii de criminalistică din Tomsk, unde Navalnîi a fost otrăvit”, se menţionează în motivarea sancţiunii.

„Probe care includ date telefonice şi de călătorie sugerează că Aleksei Aleksandrov a fost unul dintre agenţii operativi implicaţi în utilizarea unei arme chimice în tentativa de asasinat a liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi în timpul vizitei sale din august 2020 în Siberia”, mai precizează textul comunicatului.

Sursă foto: wall-street.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Persoane necunoscute au atacat aeroportul din Kabul

Mon Aug 23 , 2021
Un schimb de focuri a avut loc, luni dimineață (23.08.2021), pe aeroportul din Kabul între atacatori necunoscuți și soldați ai forțelor de securitate afgane, unul dintre aceștia fiind uciși, iar trei răniți, potrivit armatei germane. În confruntarea armată au intervenit ulterior forțe americane și germane, spune Bundeswehr pe pagina sa […]