MApN mulțumește șefului Statului Major din Pakistan pentru sprijinul acordat în misiunea de repatriere a cetățenilor români din Afganistan

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit marți, 24 august, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu președintele Comitetului Întrunit al Statelor Majore din Republica Islamică Pakistan, generalul Nadeem Raza, se arată într-un comunicat al MApN.

În timpul discuțiilor, oficialii au subliniat importanța consolidării relațiilor militare, având în vedere poziția României, de membru al NATO și UE, și cea a Pakistanului, de țară de legătură între Asia Centrală și Asia de Sud-Est, și sprijinul reciproc pe care, în mod tradițional, cele două țări și-l acordă în cadrul ONU și al altor organisme internaționale.

Ministrul apărării naționale a mulțumit generalului Raza pentru sprijinul substanțial acordat în misiunea de repatriere din Afganistan a cetățenilor români și ai altor state și a apreciat această colaborare „drept o dovadă a solidarității și a încrederii, atribute care stau ca fundament în relația dintre țările noastre”.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a făcut cunoscut că „se intenționează creșterea numărului de activități și întâlniri la nivel de experți și îmbunătățirea climatului general de securitate prin participarea la misiuni de stabilitate, sub egida ONU. În acest sens, am transmis aprecierea militarilor români față de profesionalismul colegilor pakistanezi în operațiile ONU din Mali, Congo și Sudanul de Sud, unde țările noastre contribuie cu personal”.

„Nu în ultimul rând, i-am mulțumit generalului Nadeem Raza pentru sprijinul pe care l-am primit în misiunea de evacuare a cetățenilor români din Afganistan. Relațiile de bună cooperare dintre forțele armate române și pakistaneze s-au concretizat în teren, prin asigurarea protecției personalului și tehnicii noastre în Islamabad și prin alte forme de cooperare”, a spus șeful SMAp.

Delegația pakistaneză efectuează, în perioada 23-27 august, o vizită în România, la invitația șefului Statului Major al Apărării. În programul activității mai sunt prevăzute întâlniri cu reprezentanți ai Direcției Generale pentru Armamente și ai industriei naționale de apărare.

Sursă foto: digi24.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Franța a început evacuările din Afganistan încă din luna mai. De ce face guvernul de la Paris notă discordantă față de restul aliaților din Occident?

Thu Aug 26 , 2021
Spre deosebire de alte state occidentale, care se luptă în prezent să își evacueze cetățenii și lucrătorii din ambasadele din Afganistan, Franța a început evacuările încă din luna mai. Atunci guvernul de la Paris a pus în mișcare o operațiune complexă de evacuare a afganilor care lucraseră pentru misiunile diplomatice […]