MApN: militarii români răniți în Afganistan sunt în stare bună

Patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a avut loc miercuri (21.10.2020), pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate din regiunea Kandahar, Afganistan.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), dispozitivul exploziv declanșându-se la trecerea ultimului autovehicul din coloană.

Potrivit unui comunicat al MApN din 28.10.2020, starea de sănătate a celor patru militari răniți recent în Afganistan în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat este bună.

Militarii au fost transferați, la sfârșitul săptămânii trecute, la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor medicale de specialitate.

În cursul zilei de marți (27.10.2020), ei au fost vizitați de directorul centrului medical, care s-a asigurat personal că militarii români au parte de cea mai bună îngrijire și că starea lor, atât fizică, cât și psihică, este bună. De asemenea, cei patru militari sunt sprijiniți și de organizația nonprofit „Wounded Warrior Project”, care are ca scop principal ajutarea militarilor răniți în misiuni, se mai arată în comunicat.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre evoluția stării de sănătate a militarilor răniți și ţine constant legătura cu ei, cu medicii care îi au în grijă și cu familiile celor patru militari. Sursă foto: stirizilnic.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Israel ar fi achiziționat, prin Mossad, un vaccin anti-COVID din China

Thu Oct 29 , 2020
Serviciul de informații externe israelian – Mossad, și-ar fi asigurat un vaccin împotriva COVID-19, produs în China, potrivit unor rapoarte ale publicației The Jerusalem Post. Raportul presei vine în momentul în care guvernul israelian a confirmat în weekend că „în spatele scenei se desfășoară mai multe eforturi diplomatice” pentru a […]