MApN intenționează să modernizeze 10 aeronave IAR-99

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, Direcția Generală pentru Armamente din cadrul MApN a transmis miercuri (20.05.2020) către Avioane Craiova S.A., invitația de participare la procedura de atribuire pentru un contract ce prevede modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard la configurația IAR-99 SM.

„Prin lansarea invitației de participare către Avioane Craiova S.A., Ministerul Apărării Naționale respectă orientarea strategică asumată în implementarea programelor majore de înzestrare, de angajare, la nivelul maxim posibil, a resurselor industriei de apărare din România”, precizează MApN.

Programul presupune modernizarea a 10 modele IAR-99 Standard la versiunea IAR-99 SM, având drept obiectiv aisgurarea capabilităților de pregătire avansată a piloților în vederea trecerii la zborul pe aeronavele F-16, precum și menținerea capabilității aeriene de sprijin aerian apropiat și intervenția împotriva țintelor aeriene de viteză mică, se mai arată în comunicat.

Urmează ca uzina să prezinte o ofertă care să îndeplinească cerințele stabilite de Forțele Aeriene, iar modernizarea propriu-zisă ar urma să aibă loc, conform contractului de atribuire, în perioada 2020-2024

Sursă foto: craiovaforum.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Serviciu de informații turc acuzat că a spionat critici ai guvernului din Australia

Thu May 21 , 2020
Astfel de acuzații aduse Organizației Naționale de Informații din Turcia (MIT) nu sunt tocmai noi. Scriam cu două luni în urmă despre un interviu acordat de ambasadorul Turciei în Uganda, care confirma că diplomații turci culeg informații despre activitățile din zona de business ale criticilor regimului Erdogan care locuiesc în […]