Mandatul lui Mircea Geoană la NATO se prelungește.

Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO la data de 17 octombrie 2019, ar fi trebuit să se întoarcă de la post în cursul anului 2022. Prin decizia secretarului general al NATO însă, mandatul său va fi prelungit până în 16 octombrie 2023, relatează DC News.

În octombrie 2019, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunea că „sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO”. „Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”. 

Geoană este prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție.

În vara acestui an, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus că, după finalizarea mandatului său, are numeroase oportunități prin care va continua să fie devotat țării.  

Întrebat în cadrul unei emisiuni TV dacă, după finalizarea mandatului, ia în considerare o carieră politică în România, Mircea Geoană a oferit următorul răspuns: „Nimic nu durează o viaţă. În primul rând, cât sunt la NATO, nu am voie și nici nu vreau. Este prematură orice discuție. (…) După un job de acest gen, sunt atât de multe oportunități de a face lucruri interesante în viață. Nu voi face niciun comentariu referitor la politica românească, o urmăresc, am opinii, dar nu fac niciun fel de comentariu pe acest gen. O să discutăm mai aproape de finalul mandatului meu”.

De asemenea a mai precizat: „Învăț în permanență, dar sunt încăpățânat și foarte loial. Sunt loial în principal țării mele, (…) pot să servesc țara în poziții internaționale poate chiar mai interesante decât ce este acum”.

Sursă foto: Mircea Geoană – Facebook

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Autorităţile ruse declară alte două site-uri de ştiri „agenţi ai străinătăţii’’

Sat Oct 16 , 2021
Două noi publicații online au fost declarate vineri (15.10.2021) „agenți ai străinătății’’ de către guvern, decizie ce continuă să limiteze libertatea și vocile critice la adresa puterii de la Kremlin, informează Reuters. Ministerul justiţiei a adăugat pe lista cu „agenţi ai străinătăţii’’ portalul de ştiri online Rosbalt.ru şi site-ul web […]