MALD-N – „racheta fantomă” a armatei americane

Statele Unite vor dezvolta o „rachetă fantomă” pentru a păcăli sistemele de apărare aeriană rusești, scrie BulgarianMilitary.com citând News.ru.

Contractul pentru dezvoltarea sistemului va fi încheiat între Marina SUA și compania Raytheon. Prin crearea „rachetei fantomă” americanii vor proiecta un sistem care, printre altele, va servi drept țintă falsă pentru sistemele anti-aeriene inamice.

Racheta va fi denumită „Momeala Aeriană în Miniatură” (Miniature Air Launched Decoy – Navy / MALD-N). Termenii și valoarea contractului nu au fost încă făcute publice, dar se știe că părțile ar putea semna pentru furnizarea primelor 250 de modele în 2021 și 2022.

Sistemul MALD-N va putea simula zborul unui avion de luptă sau al unui bombardier. Capacitatea sa de a deruta apărarea aeriană inamică va oferi posibilitatea armatei SUA să o utilizeze drept momeală în fața adversarului.

De asemenea, la 13.03.2020, Lockheed Martin a încheiat cea de-a doua rundă de teste pentru pentru rachetele hipersonice PrSM, cu care a reușit să lovească cu succes ținta aflată la 180 km. Proiectilul poate accelera până la viteza Mach 5 (aprox 6.100 km/h).

Racheta testată de Lockheed Martin este dezvoltată ca răspuns la sistemele rusești Iskamder, care sunt capabile să lovească ținte la distanțe medii și sunt funcționale din 2006.

Sursă articol: bulgarianmilitary.com

Sursă foto: fas.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Israelul își va monitoriza cetățenii prin mijloace tehnice în lupta cu COVID-19

Mon Mar 16 , 2020
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat sâmbătă (14.03.2020) că Israelul urmează să folosească tehnologiile din sfera securității cibernetice, folosite de obicei pentru acșiunile anti-teroriste, pentru a combate răspândirea noului coronavirus, în condițiile în care țara s-a confruntat cu o creștere de 50 de cazuri într-o singură zi. La scurt timp […]