“Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România”

1

Acest lucru a fost declarat de către Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat postului de radio ”Эхо Москвы” în urma vizitei ministrului de Externe la Moscova, în care a vorbit mai detaliat despre starea actuală și perspectivele dezvoltării cooperării între Moldova și Rusia în diverse domenii, transmite Noi.md.

La întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, “Ce credeți despre unirea Moldovei cu România?”, Nicu Popescu a răspuns: “Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România. Noi reieșim din acel mandat politic… Eu nu sunt doar Nicu Popescu, sunt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independența Republicii Moldova. Și în acest sens, nu există probleme care să afecteze independența Republicii Moldova”.

El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. “Avem un astfel de mandat din partea populației. Și eu, desigur, în acțiunile mele reies din acest mandat”, a menționat șeful Ministerului Afacerilor Externe.

Sursă foto: Defense România

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

Ioana Cristea

One thought on ““Majoritatea populației Republicii Moldova nu dorește unirea cu România”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ucraina va construi un gard la graniţa cu Rusia şi Belarus

Fri Nov 19 , 2021
Ucraina trebuie să prevadă în bugetul pe anul viitor fonduri pentru construirea unui gard la graniţa cu Rusia şi Belarus – două segmente critice ale frontierei de stat – pentru a preveni un posibil aflux de migranţi ilegali, a declarat vineri în parlament ministrul ucrainean de interne Denis Monastîrski, potrivit […]