Maia Sandu: “Republica Moldova un partener credibil şi previzibil pentru Uniunea Europeană”

Republica Moldova a ales în mod clar modelul european de dezvoltare şi doreşte să fie un partener credibil şi previzibil pentru Uniunea Europeană (UE), care ne sprijină pe această cale, a declarat marţi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în deschiderea Forumului de integrare europeană, ediţia 2021, care are loc la Chişinău, transmite agenția Moldpres, citată de Agerpres.

“În următorii ani, prioritatea, dar şi provocarea Republicii Moldova o constituie valorificarea oportunităţilor oferite de relaţia cu instituţiile europene”, a subliniat Maia Sandu în discursul său, intitulat „Calea spre un viitor european al Republicii Moldova”.

Preşedinta Republicii Moldova a subliniat că modelul european de dezvoltare înseamnă standarde înalte de viaţă pentru oameni, instituţii puternice, justiţie funcţională şi respectarea legii, iar “partenerii europeni sunt pregătiţi să ne ajute, văzând intenţia fermă a oamenilor de a curăţa statul şi de a asigura modernizarea europeană a ţării, precum şi angajamentul nostru de a realiza voinţa cetăţenilor’.

Maia Sandu a apreciat importanţa relaţiei cu Uniunea Europeană, cel mai important partener pentru Republica Moldova, precizând că realizarea Planului de redresare economică poate ajuta republica să-şi relanseze economia după criza pandemică şi să adapteze sistemul economic al ţării la cerinţele moderne ale pieţei.

“Ne aşteaptă câţiva ani de reforme şi de reconstrucţie a ţării. Vor fi ani cu provocări majore, dar şi ani în care putem pune bazele unui stat înnoit – mai rezistent, mai transparent, mai prosper, mai prietenos cu cetăţenii săi’, a mai spus preşedintele Maia Sandu în discursul său de deschidere.

Forumul de integrare europeană este organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova în colaborare cu Fundaţia Friedrich Ebert.

Sursă foto: Facebook/ Maia Sandu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

România cumpără 12 elicoptere Black Hawk pentru misiuni de intervenție și salvare

Wed Nov 10 , 2021
Oficiali din România şi Polonia au semnat marţi, la sediul MAI, un acord cadru de furnizare a 12 elicoptere medii-grele multifuncţionale Black Hawk, destinate efectuării de misiuni de salvare de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Valoarea contractului pentru elicopterele fabricate în Polonia este de aproape 270 de […]