MAE rus: „De ce ar fi nevoie de «hackeri ruşi» din moment ce există staţii de autobuz britanice?”

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe rus, Maria Zaharova, a comentat pe un ton sarcastic informaţiile apărute duminică (27.06.2021) în mass-media britanice despre scurgerea de documente clasificate ale ministerului britanic al apărării, descoperite săptămâna trecută într-o staţie de autobuz din Kent, în sudul Angliei, dintre care unele se refereau la trecerea distrugătorului HMS Defender prin apele din jurul Crimeii, relatează RIA Novosti, preluată de Agerpres.

„Agenţii 007 nu mai sunt ceea ce au fost odată. Iar acum o întrebare-ghicitoare pentru parlamentul britanic: de ce ar fi nevoie de «hackeri ruşi» din moment ce există staţii de autobuz britanice?”, se întreabă în glumă Zaharova într-o postare pe canalul ei de Telegram, în care a publicat extrase din documentele apărute în media britanice.

Potrivit unora dintre aceste documente, Marea Britanie a luat decizia privind trecerea distrugătorului HMS Defender prin apele din largul Crimeii din dorinţa de a demonstra sprijin pentru Ucraina şi de a arăta că Londra nu se teme să folosească apele pe care le consideră ucrainene.

Documente clasificate ale ministerului apărării din Marea Britanie conținând detalii legate de distrugătorul HMS Defender implicat recent într-un incident în Marea Neagră au fost găsite într-o stație de autobuz din Kent, potrivit BBC.

Rusia anunța miercuri (23.06.2021) că a deschis focul asupra navei militare britanice pe care a acuzat-o că a intrat în apele sale teritoriale din Marea Neagră, acuzații respinse de Londra.

Documentele clasificate conțin detalii despre armata britanică și despre distrugătorul HMS, concret despre posibila reacție pe care ar putea să o aibă Rusia dacă nava militară va traversa apele teritoriale ale Ucrainei, de-a lungul coastei Crimeei.

Alte informații vizează planurile privind o posibilă prezență militară a armatei Regatului Unit în Afganistan după retragerea americanilor și sfârșitul operațiunii militare NATO din regiune, retragere care ar urma să se încheie la 11 septembrie.

Guvernul de la Londra a transmis că a fost deschisă o anchetă cu privire la aceste documente, iar un purtător de cuvânt al ministerului apărării a precizat că un angajat ar fi raportat pierderea unor documente sensibile.

Sursă foto: twitter.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari pentru anul 2021

Tue Jun 29 , 2021
Ministerul Apărării Naționale organizează, începând cu data de 12.07.2021, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României pentru cele 775 de locuri disponibile de maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați, se arată într-un […]