Lukashenko a numit noi șefi în structurile de securitate și informații

Ca urmare a protestelor masive din Belarus, declanșate în urma rezultatelor celor mai recente alegeri prezidențiale, liderul statului, Aleksandr Lukashenko a numit joi (03.09.2020) noi şefi ai Serviciului de informaţii, ai Consiliului de securitate şi ai Comitetului de stat pentru control, informează agenția de presă Belta.

În urma victoriei lui Aleksandr Lukashenko la ultimul scrutin prezidenţial din Belarus a adus cu sine o situație extrem de agitată în plan intern, cu proteste masive și confruntări violente între forțele de ordine și manifestanții care contestă rezultatele alegerilor.

Rezultatele oficiale l-au dat drept câştigător, cu 80%, pe preşedintele Aleksandr Lukashenko. Nu este greu de înţeles de ce Lukashenko, la putere din 1994, este numit „ultimul dictator al Europei”.

Potrivit reprezentanţilor săi, reprezentanta opoziției Svetlana Tihanovskaya, refugiată în prezent în Lituania, se va adresa vineri membrilor Consiliului de Securitate al ONU, iar la data de 08.09.2020 Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

De curând, liderii societăţii civile din Belarus au creat un consiliu de coordonare, cu scopul de a susține procesul de tranziție al puterii. Organismul nou înființat cere demisia lui Lukashenko, eliberarea deţinuţilor politici şi organizarea unor alegeri libere şi corecte în Belarus.

Sursă foto: ft.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Întâlnire între șefii armatelor din România și Polonia

Fri Sep 4 , 2020
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul-locotenent Daniel Petrescu, au avut joi (03.09.2020) o întâlnire cu generalul Rajmund Andrzejczak, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze, care se află în țara noastră pentru a participa la ceremonia prilejuită de aniversarea Comandamentului Multinațional de […]