Liber la contracte pentru instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională

În art. 8 din decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, prin care se prelungește starea de urgență, se specifică faptul că instituțiile din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pot organiza și derula, pe durata stării de urgență, proceduri de atribuire în vederea încheierii de acorduri-cadru, pentru acoperirea necesarului de mijloace specifice de protecție și intervenție, prin procedura de negociere fără publicare prealabilă.

Aceste achiziții trebuie sa fie conform prevederilor art. 68 alin. (1) lit. f), art. 69 alin. (4) si art. 104 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Este vorba de prevederile referitoare la negocierea fără publicare prealabilă.

Conform decretului prin care se prelungește starea de urgență, necesarul de mijloace specifice de protecție/intervenție, inclusiv cantitățile maxime de astfel de mijloace, se aprobă prin hotărâre a Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

„Perioada acordului-cadru nu poate depăși 3 luni de la data încheierii acestuia. Contractele subsecvente se încheie pe baza acordurilor-cadru, până la atingerea cantităților maxime”, se arată în decretul semnat de Klaus Iohannis.

Sursă foto: digi24.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

China livrează tehnică și armament armatei nigeriene pentru campania împotriva Boko Haram

Wed Apr 15 , 2020
În Nigeria au început să sosească livrările de tancuri și armament din China, necesare luptei împotriva insurgenților islamiști ce acționează pe teritoriile statului vest-african. Prima tranșă, ce a inclus tancurile model VT4, distrugătoarele de tancuri ST1 8×8 și mortierele SH5 de 105 mm, a sosit pe 08.04.2020 la complexul Port […]