La mulți ani Forțelor pentru Operații Speciale Române!

La mulți ani Batalionului 51 Operații Speciale „Vulturii” din Târgu Mureș!

Acum 18 ani, era înființată prima unitate de Forțe pentru Operații Speciale din țara noastră, Batalionul 1 Forțe Speciale. Ulterior, unitatea a fost redenumită Batalionul 610 Operații Speciale, iar în prezent poartă numele de Batalionul 51 Operații Speciale „Vulturii”.

Comandamentul forțelor pentru operații speciale este structura care asigură și generează componenta specializată, de reacție rapidă, de nivel strategic, cu structuri terestre, navale și aeriene dedicate, instruită și dotată pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiunilor directe, de asistență militară și neconvenționale, precum și misiuni complementare acestora, pe teritoriul statului român sau în afara acestuia, în condițiile legii, independent sau împreună cu forțele speciale ale coalițiilor și alianțelor din care România este parte.

Pe parcursul celor 18 ani de existență, militarii acestei unități simbol a Armatei României și-au îndeplinit cu profesionalism, dăruire și discreție toate misiunile încredințate, plătind cu sânge datoria față de țară.

Au înțeles încă de la început că viața în Forțele pentru Operații Speciale este o viață trăită în umbră și nu în lumina reflectoarelor. De asemenea au înțeles că deși sunt selectați individual, fără echipă, multă muncă și sacrificii nu poți ajunge să fii printre cei mai buni.

Misiuni îndeplinite cu succes și în siguranță!

Sursă foto: desteptarea.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Mesajul șefului Statului Major al Forțelor Terestre cu ocazia Zilei Automobiliștilor Militari

Mon Mar 1 , 2021
Cu ocazia sărbătoririi a 104 de ani de la existența armei auto, pe pagina de Facebook a Forțelor Terestre Române a fost publicat un mesaj aniversar transmis de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă: Sărbătorirea, la 1 martie 2021, a 104 ani de existență a armei auto, […]