Kremlinul nu se teme de spyware-ul Pegasus

Kremlinul nu vede necesitatea de a lua măsuri suplimentare de securitate în lumina dezvăluirilor că spyware-ul Pegasus, fabricat în Israel, a fost folosit în mod abuziv pentru a monitoriza politicienii, jurnaliștii și activiștii din întreaga lume.

Cetățenii ruși nu par să apară în listele de date scurse de aproape 50.000 de numere de telefon, din 45 de țări, despre care rapoartele au precizat că au fost supravegheate de către utilizatorii Pegasus. Expertul în securitate cibernetică, Andrei Soldatov, a atribuit absența lor aversiunii serviciilor de securitate rusești față de importul de instrumente de supraveghere fabricate în străinătate.

Producătorul Pegasus, NSO Group, a negat rapoartele publicate într-o anchetă comună a The Guardian, The Washington Post, Le Monde și Forbidden Stories săptămâna aceasta.

În timpul unei conferințe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „Măsurile de securitate sunt luate în mod regulat și nu este nevoie de măsuri suplimentare”.

„În general, șeful statului, prim-ministrul, administrația prezidențială și alte departamente utilizează un sistem special de comunicații guvernamentale protejat în mod fiabil”, a mai spus Peskov.

Sursă foto: themoscowtimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Scrisoarea unui europarlamentar român către Vladimir Putin

Thu Jul 22 , 2021
Europarlamentarul român, Eugen Tomac, anunță că a transmis prin Misiunea Permanentă a Federației Ruse la Uniunea Europeană o scrisoare către Vladimir Putin, Președintele Rusiei. Potrivit textului scrisorii, Tomac îi cere președintelui rus să nu mai promoveze „neadevăruri”, precum că România a ocupat Basarabia în 1918, iar URSS a eliberat-o în […]