Joe Biden și Xi Jinping vor vorbi vineri despre invazia Rusiei în Ucraina

Președintele american Joe Biden va vorbi vineri cu liderul chinez Xi Jinping despre „gestionarea concurenței dintre cele două țări ale noastre, precum și a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a altor probleme de interes comun”, a declarat, joi, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, relatează CNN.

Face parte din eforturile noastre continue de a menține linii deschise de comunicare între Statele Unite și China”, a spus Psaki.

Un oficial occidental și un diplomat american au declarat pentru CNN la începutul acestei săptămâni că SUA au informații care sugerează că China și-a exprimat o oarecare deschidere față de a oferi Rusiei asistența militară și financiară solicitată de Moscova, ca parte a războiului său împotriva Ucrainei.

Încă nu este clar dacă China intenționează să ofere Rusiei această asistență, au declarat pentru CNN oficiali americani. În timpul unei întâlniri intense, de șapte ore, la Roma, un consilier principal al lui Biden l-a avertizat pe omologul său chinez cu privire la „implicații și consecințe potențiale” pentru China ar trebui să se acorde sprijin pentru Rusia, a spus un oficial înalt al administrației.

Sursă foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia a creat o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas

Fri Mar 18 , 2022
Rusia a creat o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, ce include regiunile Doneţk şi Lugansk, transmite Agerpres, preluând agenţia Interfax, care citează un responsabil al separatiştilor din autoproclamata Republică Populară Doneţk. Oficialul respectiv a făcut acest anunţat în contextul în care în Republica Populară Lugansk, […]