Japonia și India cer încetarea imediată a violenţelor din Ucraina

Japonia şi India cer încetarea imediată a violenţelor din Ucraina după  invazia rusă - Black News

Premierul japonez Fumio Kishida şi omologul său indian Narendra Modi au cerut sâmbătă încetarea imediată a violenţelor din Ucraina după invazia rusă, relatează Agerpres.

Într-o declaraţie comună emisă după discuţiile la nivel înalt de la New Delhi, Kishida şi Modi au subliniat importanţa siguranţei şi a securităţii instalaţiilor nucleare din Ucraina şi s-au angajat să ia măsuri pentru a aborda criza umanitară din ţara devastată de război.

Cei doi premieri au cerut „încetarea imediată a violenţei şi au remarcat că nu există altă opţiune decât calea dialogului şi a diplomaţiei pentru soluţionarea conflictului”, a declarat reporterilor secretarul de externe indian, Harsh Vardhan Shringla, citind din document.

Atât eu, cât şi premierul Modi am confirmat că avem nevoie de o soluţionare paşnică, pe baza dreptului internaţional. … Japonia împreună cu India vor continua să încerce să pună capăt războiului şi să continue să ofere sprijin Ucrainei şi ţărilor vecine”, a spus el.

India şi Japonia, alături de Statele Unite şi Australia, fac parte din Quad (Dialogul cvadrilateral de securitatea), care este văzut ca un bastion regional împotriva asertivităţii tot mai mari a Chinei.

India, care a avut în mod tradiţional legături puternice cu Moscova, este singurul membru al Quad care nu a condamnat invazia şi s-a abţinut de la votul împotriva Rusiei la ONU.

În timpul unei întâlniri cu prim-ministrul Narendra Modi, premierul japonez Fumio Kishida a anunțat o investiție de 5.000 de miliarde de yeni (42 de miliarde de dolari) în India în următorii cinci ani, anunță Reuters.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

China oferă Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 10 milioane de yuani

Mon Mar 21 , 2022
China va oferi Ucrainei o asistență umanitară suplimentară în valoare de 10 milioane de yuani (aproape 1,6 milioane de dolari), a anunțat luni ministerul chinez de externe, citat de Sky News. Anunțul vine după ce președintele american Joe Biden a avertizat că vor exista „consecințe” dacă Beijingul decide să susțină […]