Israelul își va monitoriza cetățenii prin mijloace tehnice în lupta cu COVID-19

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat sâmbătă (14.03.2020) că Israelul urmează să folosească tehnologiile din sfera securității cibernetice, folosite de obicei pentru acșiunile anti-teroriste, pentru a combate răspândirea noului coronavirus, în condițiile în care țara s-a confruntat cu o creștere de 50 de cazuri într-o singură zi.

La scurt timp după acest anunț, procurorul general, Avichai Mendelblit, a aprobat implementarea măsurilor din domeniul tehnic pentru a monitoriza telefoanele pacienților. Ministrul justiției a afirmat, pentru publicația Haaretz, că această măsură este una legală și poate fi aplicată pentru combaterea epidemiei.

Conform unor surse oficiale citate de Haaretz, după ce va primi avizul legal măsură va fi trimisă către serviciul de securitate intern, Shin Bet, iar apoi către guvern.

Benjamin Netanyahu a numit COVID-19 un „inamic invizibil” și a spus că „vor fi folosite toate mijloacele pentru a combate răspândirea coronavirusului, inclusiv mijloace tehnologice, mijloace digitale și alte mijloace pe care până astăzi m-am abținut să le folosesc în rândul populației civile”.

Conform unor surse din sfera politică, premierul Netanyahu se referă în primul rând la utilizarea geolocalizării celulare pentru a verifica unde se află pacienții care au testați pozitiv cu virusul COVID-19 sau pentru a verifica dacă au încălcat ordinele de carantină.

Sursă articol: haaretz.com

Sursă foto: tellerreport.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Situația epidemiei în SUA – guvernatorul Andrew Cuomo solicită intervenția armatei

Mon Mar 16 , 2020
Guvernatorul orașului New York i-a cerut președintelui SUA, Donald Trump, să mobilizeze armata pentru a evita o prăbușire a sistemului de sănătate, fiindcă situația va fi „mai rea […] decât ceea ce vedem în Italia”. Într-o scrisoare deschisă publicată în ediția de duminică (15.03.2020) a ziarului „The New York Times”, […]