Israel se oferă să sprijine Costa Rica în înființarea unui directorat cibernetic național

Israelul va oferi asistență pentru Costa Rica la înființarea unui directorat național în domeniul securității cibernetice care va aduce la un loc guvernul, sectorul academic și pe cel industrial, ca parte a planului țării din America Centrală de a se transforma într-un lider regional în securitatea cibernetică.

Site-ul infodefensa.com a raportat că, deși guvernele din Israel și Costa Rica au semnat un memorandum de înțelegere în luna mai, prioritățile guvernului din Costa Rica cu privire la viitorul directorat au fost stabilite doar în ultimele zile.

Israel Defense menționează că acordul dintre cele două guverne implică fonduri israeliene de aproximativ 5 milioane de dolari, pentru înființarea directoratului. Negocierile sunt efectuate de SIBAT (Direcția Internațională de Cooperare în Apărare a Ministerului Apărării din Israel) în numele Israelului și de Ministerul Științei, Inovării, Tehnologiei și Telecomunicațiilor (MICITT) în numele Costa Rica.

Sursă foto: israeldefense.co.il

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Director FSB: propaganda teroristă acționează agresiv împotriva populației vulnerabile

Wed Jun 23 , 2021
Propaganda teroristă se folosește în mod activ de temerile oamenilor privind răspândirea COVID-19, creând o infrastructură online pentru recrutarea viitorilor teroriști, a precizat directorul Serviciului Federal de Securitate din Federația Rusă (FSB), Alexander Bortnikov, cu ocazia celei de-a noua Conferințe privind securitatea internațională organizată la Moscova, informează TASS. „Izolarea universală […]