Israel ar fi achiziționat, prin Mossad, un vaccin anti-COVID din China

Serviciul de informații externe israelian – Mossad, și-ar fi asigurat un vaccin împotriva COVID-19, produs în China, potrivit unor rapoarte ale publicației The Jerusalem Post.

Raportul presei vine în momentul în care guvernul israelian a confirmat în weekend că „în spatele scenei se desfășoară mai multe eforturi diplomatice” pentru a achiziționa diferite vaccinuri împotriva COVID-19.

Potrivit The Jerusalem Post, un înalt oficial din ministerul israelian al sănătății ar fi afirmat că Israelul este aproape de a ajunge la acorduri cu producătorii din mai multe țări pentru achiziționarea vaccinurilor împotriva coronavirusului. Luni (26.10.2020), însă, televiziunea israeliană Channel 12 a precizat că „mai multe surse” au confirmat că Mossad a cumpărat vaccinul chinezesc și „l-a adus în Israel”, astfel încât să poată fi studiat de oamenii de știință.

Directorul Mossad, Yossi Cohen, a fost numit anterior șeful unui comitet național însărcinat cu procurarea produselor necesare pentru combaterea coronavirusului, inclusiv în ceea ce privește achiziționarea unui vaccin anti-COVID.

Canal 12 a precizat că niciun reprezentant guvernamental nu a dorit sa comenteze informația.

Sursă foto: mena-watch.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Atac armat în Franța – o femeie ar fi fost decapitată

Thu Oct 29 , 2020
Trei oameni au murit, în urma unui atac cu cuțitul în orașul Nisa, Franța. Incidentul s-a produs în dimineața zilei de joi (29.10.2020), în apropierea catedralei Notre-Dame, scrie presa internațională. Portalul Nice-Matin scrie că printre victime este o femeie care ar fi fost decapitată. Alte câteva persoane ar fi fost […]