Israel Aerospace Industries a finalizat livrarea sistemului radar WindGuard către armata SUA

Israel Aerospace Industries (IAI) a declarat luni (11.01.2021) că a finalizat transportul a câteva sute de sisteme radar WindGuard către Leonardo DRS Land Systems pentru tancurile Abrams ale armatei SUA, informează Israel Defense.

Aproape 400 din sistemele ELM-2133 urmează să fie integrate în tancurile Abrams ale armatei SUA ca parte a sistemului de protecție activă Trophy. În Israel, radarele sunt instalate în tancurile Merkava ale forțelor armate israeliene (IDF) și în transportoarele blindate Namer.

WindGuard este un radar de ultimă generație, care scanează continuu zona înconjurătoare în căutarea amenințărilor antitanc, inclusiv rachete, rachete ghidate și obuze antitanc. Odată detectată o amenințare, sistemul o urmărește și instruiește sistemul de contramăsură să intercepteze și să neutralizeze amenințarea înainte ca platforma să fie lovită. WindGuard și-a dovedit eficacitatea în mai multe operațiuni de luptă după ce a devenit operațional în 2009 ca parte a sistemului Trophy, a precizat IAI.

„Parteneriatul strategic dintre Israel și SUA se reflectă în angajamentul IAI de a oferi clienților noștri americani cele mai avansate sisteme de protejare a trupelor în domeniu. Suntem încântați că DRS Land Systems și armata SUA au fost mulțumiți de capacitatea noastră de a-și îndeplini programul de expediere. ELTA acordă cea mai mare importanță finalizării cu succes a proiectului și va continua să colaboreze îndeaproape cu clienții noștri americani în viitor”, a precizat Yoav Turgeman, vicepreședinte IAI și CEO al ELTA.

Sursă foto: israeldefense.co.il

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Documente sustrase de la Agenția Europeană pentru Medicamente în urma unui atac cibernetic

Wed Jan 13 , 2021
Mai multe documente sustrase în timpul unui atac cibernetic asupra Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) legate de tratamente contra COVID-19 au fost difuzate online, a anunţat marţi EMA, potrivit Reuters şi dpa, scrie Agerpres. „Sunt luate măsurile necesare de către autorităţile de aplicare a legii”, a menţionat EMA, fără a […]