Iranul susține că a arestat un spion israelian

Autoritățile iraniene au susținut, luni (05.04.2021), prin intermediul mass-media de stat, că au arestat un spion israelian, precum și alte persoane care s-ar fi aflat în contact cu alte servicii de informații străine, informează The Times of Israel.

„Un spion israelian a fost arestat în Provincia Azerbaidjanului de Est din Iran, alături de alți spioni care erau în contact cu serviciile de informații ale mai multor țări”, a declarat un oficial al ministerului iranian al informațiilor.

Israelul și Iranul se află într-o amplă confruntare pe frontul spionajului de zeci de ani de zile. Rivalitatea s-a accentuat în ultimii ani, după ce Iranul a început să își accelereze programul nuclear. I s-a dat un nou impuls după ce administrația fostului președinte american Donald Trump s-a retras, în 2018, din acordul nuclear încheiat de Iran cu marile puteri.

Sursă foto: algemeiner.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Zece amirali în rezervă arestați în Turcia pentru criticile aduse planului de construire a „Canalului Istanbul”

Tue Apr 6 , 2021
Zece amirali turci pensionari au fost arestați luni (05.04.2021), a doua zi după publicarea unei scrisori deschise semnate de o sută de foști ofițeri care criticau planul șefului statului de a construi un canal în Istanbul, despre care cred că ar putea amenința libertatea de navigație, informează Le Figaro. Potrivit […]