Iran: Coreea de Sud ține „ostatice” fonduri iraniene de 7 miliarde de dolari

Un purtător de cuvânt al guvernului iranian a respins marți (05.01.2020) acuzația că arestarea, de către țara sa, a unei nave sud-coreene este echivalentă cu o luare de ostatici, adăugând că, de fapt, Coreea de Sud ține „ostatice” fonduri iraniene de 7 miliarde de dolari.

„Ne-am obișnuit cu asemenea acuzații (…), dar, dacă există vreo luare de ostatici, guvernul din Coreea de Sud ține ostatice 7 miliarde de dolari care ne aparțin, fără motiv”, a spus Ali Rabiei într-o conferință de presă transmisă online, scrie Hotnews.

Gărzile Revoluționare, forța de elită a Teheranului, au confiscat marți nava sud-coreeană Hankuk Chemi pentru „poluarea Golfului Persic cu substanțe chimice”.

Incidentul a avut loc chiar înainte ca ministrul adjunct de externe sud-coreean să vină într-o vizită la Teheran. Această vizită va avea loc în următoarele zile, iar în cadrul ei se va discuta solicitarea Iranului ca băncile sud-coreene să elibereze 7 miliarde de dolari din conturi „înghețate” din cauza sancțiunilor SUA.

Sursă foto: tehrantimes.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Secretarul de stat Simona Cojocaru s-a întâlnit cu ambasadorul Franței în România, la sediul MApN

Thu Jan 7 , 2021
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut miercuri (06.01.2021) la sediul Ministerului Apărării Naționale, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Laurence Auer, se arată într-un comunicat al ministerului. Întâlnirea a prilejuit trecerea în revistă a stadiului cooperării bilaterale în domeniul […]