Întrevedere între ministrul apărării naționale și omologul portughez

Ministrul apărării naționale, Nicolae–Ionel Ciucă, se întâlnește sâmbătă (07.11.2020), cu omologul din Republica Portugheză, João Titterington Gomes Cravinho, aflat în vizită oficială în România, informează MApN.

În cadrul vizitei, cei doi oficiali se vor deplasa în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Fetești, unde vor asista la evoluții în zbor ale aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

Programul vizitei delegației portugheze include și discuții oficiale la sediul MApN, în cadrul cărora cei doi miniștrii ai apărării vor aborda subiecte referitoare la stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, cu accent pe aspectele referitoare la derularea contractului de achiziție al aeronavelor F-16 de la partea portugheză, cooperarea în format NATO și UE, în contextul actual de securitate, cu accent pe postura aliată de descurajare și apărare, cât și pe cooperarea în cadrul proiectelor inițiativei privind Cooperarea Structurată Permanentă (PESCO) a Uniunii Europene.

Sursă foto: presamil.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Nicolae Ciucă: analizăm posibilitatea de a achiziționa o nouă escadrilă de F-16

Sat Nov 7 , 2020
Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat sâmbătă (07.11.2020) că analizează posibilitatea ca, „în perioada imediat următoare”, să fie achiziţionată încă o escadrilă de avioane, care trebuie să fie interoperabile cu cele pe care Armata le are deja, scrie Agerpres, citat de Hotnews. „Cu certitudine, analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada […]