Întâlnirea Comandantului HQ MNC-SE cu autorităţile locale din Sibiu

La Sibiu au avut loc, pe 1 și 2 februarie, întâlniri ale conducerii Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (HQ MNC-SE) cu reprezentanți ai instituțiilor din administrația locală, precum și din mediul privat din zonă, în vederea identificării elementelor de cooperare şi stabilirii condițiilor optime necesare dislocării structurii militarea a NATO în garnizoana Sibiu, în cursul acestui an, se arată pe pagina de Facebook a ForȚelor Terestre Române.

În acest context, comandantul HQ MNC-SE, generalul maior Tomiță-Cătălin Tomescu, cu sprijinul comandantului Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, generalul de brigadă Ghiță Bârsan, a avut convorbiri cu prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu, cu primarul Astrid Cora Fodor și cu președintele Consiliului județean, Daniela Cîmpean, precum și întâlniri cu alți reprezentanți ai autorităților locale din Sibiu.

Principalele subiecte de interes pe agenda întâlnirilor au vizat aspecte legate de implicaţiile asupra comunității locale, din punct de vedere socio-economic, a prezenței unui comandament NATO, identificarea oportunităţilor de cooperare la nivel local și stabilirea măsurilor necesare pentru finalizarea lucrărilor la infrastructura corpului şi pentru integrarea cât mai rapidă în comunitatea sibiană atât a personalului militar român și străin care va încadra funcții în HQ MNC-SE, cât și a membrilor familiilor acestora.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat, pe 16 aprilie 2020, constituirea, pe teritoriul României, a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est al NATO în Garnizoana Sibiu, cu dislocarea temporară a acestei structuri în capitala țării, București. România și-a asumat rolul de națiune cadru.

HQ MNC-SE este cel mai nou comandament de nivel de corp de armată care va face parte din structura de forțe ale NATO. Comandamentul parcurge în prezent etapele de dezvoltare în vederea atingerii capacității operaționale inițiale (IOC) potrivit standardelor NATO, pentru a fi în măsură să apere și să descurajeze orice agresiune la adresa Alianței în regiune.

Sursă foto: facebook.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Beijingul neagă acuzațiile privind susținerea loviturii de stat din Myanmar

Sat Feb 6 , 2021
Guvernul chinez neagă acuzațiile potrivit cărora Beijingul a consimțit și chiar a susținut lovitura de stat care a avut loc luni (01.02.2021) în Myanmar. Forțele armate ale țării din Asia de Sud-Est au preluat controlul instituțiilor guvernamentale cheie la primele ore ale zilei de luni, înainte de a anunța că […]