Întâlnire secretă între directorul CIA și liderul talibanilor

Potrivit CNN, Administrația Biden a fost în contact permanent cu conducerea talibanilor pe tot parcursul procesului de evacuare, însă întâlnirea secretă dintre William Burns și Abdul Ghani Baradar este cea mai delicată și mai importantă interacțiune dintre cele două părți de când grupul militant a preluat controlul asupra capitalei Kabul.

Un oficial american a declarat pentru CNN că întâlnirea a avut loc la propunerea președintelui Biden. CIA a refuzat să comenteze situația.

Acordul de retragere a trupelor militare din Afganistan a fost semnat anul trecut  în prezena lui Baradar și a secretarului de stat Mike Pompeo, iar la scurt timp după semnarea acordului fostul președinte Trump și Baradar au vorbit la telefon.

Baradar, care conduce comitetul politic al grupului, s-a întors în Afganistan săptămâna trecută, după ce talibanii au preluat controlul asupra Kabulului, după 20 de ani în care a fost plecat din țară.

Sursă foto: gazettengr.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ahmad Massoud: mai bine mor decât să mă predau

Wed Aug 25 , 2021
Liderul mișcării de rezistență afgane spune că nu se va preda niciodată, dar admite că este dispus să discute cu talibanii despre un acord de pace. În primul său interviu după preluarea controlului de către talibani, acordat publicației franceze Paris Match, citat de Hotnews, Ahmad Massoud, fiul legendarului comandant Ahmad […]