Întâlnire la Istanbul între Erdogan și lideri ai Hamas. Cetățenie turcă pentru liderii organizației palestiniene

O sursă media elenă – Pentapostgama, scrie că Hamas a lansat un război împotriva Irsaelului la ordinele președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce acesta s-a întâlnit la Istanbul cu lideri ai organizației teroriste.

Președintele Erdogan s-a întâlnit sâmbătă (22.08.2020) cu liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la conacul sultanului otoman Vahdin, din Istanbul, precizează sursă de presă din Grecia. La întâlnire au mai participat șeful Agenției Naționale de Informații din Turcia (MIT), Hakan Fidan, șeful consilierilor președintelui turc, Sefer Turan, purtătorul de cuvânt al prețedintelui turc, Ibrahim Kalin și adjunctul șefului Hamas, Saleh al-Arouri.

Administrația prezidențială din Turcia a postat inclusiv pe Twitter faptul că președintele Erdogan a participat la o întrevedere cu liderul Hamas și delegația acestuia.

Este foarte interesant cum Erdogan sfidează încă o dată aliații din NATO, dar mai ales SUA, dat fiind faptul că pe capul liderului Hamas și a adjunctului său Washingtonul a pus o recompensă de 5 milioane de dolari pentru fiecare. Să nu uităm că Hamas se află pe lista organizațiilor teroriste a guvernului american.

De asemenea, în urmă cu aproximativ o săptămână, cotidianul britanic The Telegraph aducea în atenția publică faptul că mai mulți militanți și lideri ai Hamas au primit cetățenie din partea statului turc – cel puțin 12 membri cu funcții de conducere în Hamas.

Sursă foto: thetimesofisrael.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cooperarea militară româno-germană. Întâlnire la sediul Statului Major al Forţelor Terestre

Mon Aug 24 , 2020
Generalul-maior Iulian Berdilă l-a primit, luni (24.08.2020), la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, pe ataşatul Apărării Republicii Federale Germania, locotenent-colonelul Christian Ziese, aflat la finalul mandatului său în România, arată Forțele Terestre Române într-o postare pe Facebook. Discuţiile celor doi oficiali s-au axat pe apartenenţa ambelor state la Uniunea […]