Întâlnire între ministrul apărării naționale și ambasadorul german la București

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit marți (16.02.2021), la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, se arată într-un comunicat al ministerului.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme din sfera apărării, în același timp fiind explorate modalități de creștere a capacităților de contracarare a amenințărilor de securitate, inclusiv din perspectiva adaptării mecanismelor la actualul context pandemic, potrivit MApN.

Având în vedere importanța strategică a Mării Negre pentru stabilitatea NATO și UE, discuțiile s-au concentrat în special asupra provocărilor securitare din regiune, inclusiv din perspectiva contribuţiei Germaniei la structurile aliate de pe teritoriul României, precum şi la misiunea de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) pentru anul în curs, se mai arată în comunicat.

Pe parcursul convorbirilor, ambii oficiali au subliniat importanța consolidării cooperării, atât în context NATO și UE, cât și în plan bilateral.

Sursă foto: digi24.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Hackerii nord-coreeni au încercat să fure tehnologia vaccinului Pfizer

Wed Feb 17 , 2021
Coreea de Nord a încercat să intre în serverele producătorului de medicamente american Pfizer, potrivit informațiilor primite de parlamentarii sud-coreeni de la agenția de informații a țării, transmite agenția Yonhap, citat de Hotnews. Hackerii au încercat să obțină informații tehnologice despre vaccinul contra coronavirus al companiei și despre tratamentele pentru […]