Ingineri chinezi: probleme majore la noua dronă de luptă a forțelor aeriene americane

Ingineri de aviație chinezi ar fi identificat probleme ale noii variante de dronă de luptă Kratos XQ-58A Valkyrie a armatei americane, afirmând că este posibil ca sistemul experimental instalat pe această aeronavă să nu fie foarte eficient în luptă.

Publicația South China Morning Post a menționat că raportul inginerilor chinezi privind proiectul Valkyrie indică faptul că este sacrificată manevrabilitatea pentru o putere de foc mai mare și o eficiență crescută a consumului de combustibil.

Inginerii și-au bazat evaluarea pe fotografii publice ale dronei, pentru care au folosit o tehnologie de analiză de tip inginerie inversă.

Una dintre problemele majore pe care le-au subliniat experții chinezi este aceea că drona poate rezista unei forțe gravitaționale de numai 1,7G. De regulă, o aeronavă de luptă trebuie să reziste la o forță de frânare egală cu cel puțin de 7 ori forța gravitațională.

Deși au scos în evidență aceste posibile probleme ale noii drone de atac americane, chinezii au recunoscut, pe de altă parte, că inovațiile pe zona de manevrabilitate ar putea aduce cu sine numeroase avantaje în comportamentul aeronavei.

Nici forțele aeriene ale SUA, nici cei de la Kratos nu au comentat încă această analiză a experților de le Beijing.

Sursă foto: scmp.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

S-a adoptat OUG pentru înființarea Directoratului Național de Securitate Cibenetică

Fri Sep 24 , 2021
Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a adoptat, miercuri (22.09.2021), ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Proiectul „va ajuta şi va susţine pe oricine vrea să facă o carieră în domeniul IT în România”, a mai […]