India a testat o rachetă balistică cu o rază de acțiune de 5.000 km

Presa locală a spus că testul a avut ca scop trimiterea unui semnal către Beijing, anunță The Defense Post.

India a testat o rachetă balistică capabilă să transporte un focos nuclear până la 5.000 de kilometri, au declarat reprezentanții ministerului apărării indian.

Racheta Agni-5 a fost lansată de pe insula Abdul Kalam din largul coastei de est a Indiei miercuri seara (n.r. 27.10.2021) și a căzut în Golful Bengal.

„Testul a fost un succes”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Tensiunile dintre India și China au crescut din momentul în care 20 de soldați indieni au murit în confruntări de la graniță, în iunie 2020.

În ultimi ani, India a dezvoltat cooperarea în domeniul apărării cu țările occidentale, inclusiv în cadrul alianței Quad cu Statele Unite, Japonia și Australia.

New Delhi este, de asemenea, un cumpărător important de hardware militar rusesc și a comandat sistemul de apărare antirachetă S-400 al Moscovei.

Financial Times a anunțat luna aceasta că China a testat o rachetă hipersonic care poate înconjura Pământul pe orbita joasă înainte de a doborâ ținta.

Beijingul a negat informația, insistând că este un test de rutină al unui vehicul spațial reutilizabil .

Racheta hipersonică reprezintă o nouă frontieră în tehnologia rachetelor, deoarece zboară la o înălțime mai joasă și sunt mai greu de detectat decât rachetele balistice, pot atinge ținte mai repede și sunt mai ușor manevrabile.

Statele Unite, Rusia, China și Coreea de Nord au testat deja rachete hipersonice.

Potrivit Times of India, India dorește ca racheta Agni-5 să transporte mai multe focoase nucleare simultan, astfel încât acestea să se poată despărți și să atingă diferite ținte.

Sursă foto: EuroAsian Times

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Harta mondială a conflictelor

Fri Oct 29 , 2021
În anul 2021, întraga lume a fost afectată de pandemia provocată de virusul SARS CoV-2 , însă în acest timp, din Caucaz la Cornul Africii și până în Himalaya, mai multe conflicte, unele dintre ele înghețate de decenii, au erupt violent. Aproape nebăgate în seamă din cauza COVID-19 și a […]