Ambasada Rusiei la Washington: „Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic”

Ambasada Rusiei la Washington a declarat că acuzaţiile recente potrivit cărora hackeri susţinuţi de statul rus au comis atacuri cibernetice împotriva guvernului SUA sunt „nefondate”, a informat luni (14.12.2020) DPA, citat de Agerpres.

„Rusia nu desfăşoară operaţiuni ofensive în domeniul cibernetic”, afirmă Ambasada Rusiei într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

„Activităţile rău intenţionate din spaţiul informaţional contrazic principiile politicii externe ruseşti, interesele naţionale şi înţelegerea noastră a relaţiilor interstatale”, se precizează în comunicat.

Ambasada precizează că guvernul rus nu a primit niciun răspuns din partea Statelor Unite la iniţiativele recente de angajare într-un „dialog constructiv şi egal” asupra chestiunilor de securitate cibernetică.

O grupare susţinută de un guvern străin, a cărui identitate încă nu este cunoscută, a monitorizat e-mailurile interne ale Trezoreriei americane şi pe cele din agenţia guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul şi telecomunicaţiile.

În interiorul comunităţii de informaţii a SUA există preocupări că hackerii care au luat în vizor Trezoreria şi Administraţia naţională pentru telecomunicaţii şi informaţii (NTIA) din Departamentul Comerţului ar fi folosit metode similare pentru a „sparge” şi alte agenţii guvernamentale, au menţionat trei surse, care nu au precizat despre ce agenţii este vorba.

Sursă foto: cyberdb.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *